keskiviikko 18. toukokuuta 2016

4 DAYS IN RIGAReilu kuukausi sitten alettiin Kian ja Maijun kanssa suunnitella kaupunkilomaa. Harkittiin monia kohteita, mutta lentojen, majoituksen ja elämisen edullisuuden vuoksi valikoitui Riika muiden joukosta. Varattiin liput eräänä saliaamuna yläfemmojen kera ja sitten alettiin katsomaan majoitusta. Valkattiin edullinen hotelli, josta otimme huoneen kolmelle hengelle, sisältäen aamupalat.

Riika oli koko neljän päivän ajan lämmin ja aurinkoinen. Hotellimme sijaitsi hieman sivummalla, josta pääsi taxilla viidellä eurolla vanhaan kaupunkiin, jonka lähellä myös uusi kaupunki sijaitsi. Ensimmäisenä päivänä vietimme aikaa kierrellen hotellimme lähellä, kävimme kahviloissa ja shoppailimme. Muina päivinä lähdimme vanhaan kaupunkiin, jossa oli upeita rakennuksia, joskin myös rellestäviä kaveriporukoita, jotka hieman pilasivat tunnelmaa. Kävimme niin monessa kahvilassa ja ravintolassa, etten edes muista niitä kaikkia. Löysimme yhden todella kivan ravintolan (Folkklubs Ala Pagrabs), jossa istuimme useamman tunnin kahtena iltana. Ravintola oli maan alla ja täynnä kumpanakin iltana, mihin vaikutti varmasti ravintolan edullinen hintataso. Perjantai-iltana tilasimme kolmeen pekkaan kaksi alkuruokaa, pääruoat, kaksi jälkiruokaa, viinipullon, siiderit ja pari shottia. Hinnaksi koko komeudelle tuli 51 euroa, siis kolmelle hengelle. 

Sunnuntaina kävimme torilla, jossa myytiin niin vihannkesia, hedelmiä, marjoja, leipää, lihaa kuin leivonnaisiakin. Kaikki oli todella edullista, ainoastaan marjat olivat lähempänä Suomen hintoja. Ostimme torilta juustoja, leivonnaisia ja viinin ja menimme nautiskelemaan niistä ja auringosta puistoon. Oli niin kuuma, että tuli hiki ja niin lämmittävä aurinko, että tuli myös rusketusrajat. Maanantaina ehdimme käydä suihkussa ja aamupalalla, ennen lentoa Suomeen. Kuten puhuimme tyttöjenkin kanssa, rantaloman jälkeen olo on paljon rentoutuneempi kuin kaupunkilomien. Kaupungissa lomaillessa täytyy suunnitella menemiset ja tekemiset jotenkin tarkemmin, pitää osata suunnistaa usein sokkeloisessakin kaupungissa ja nähdä mahdollisimman paljon kaikkea. Rantalomille kun nyt usein kuljetaan vaan rannan, ravintolan ja hotellin väliä ja rantalomilla varmasti asennekin on usein rennompi, jos tiedätte mitä tarkoitan. Joka tapauksessa meillä oli ihanat neljä päivää, mitä parhaimmassa seurassa! jatkuu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti