tiistai 5. huhtikuuta 2016

BROOKIE



Muistan kun tämä Brookie -villitys oli pari vuotta sitten, enkä tiedä onko se laantunut mihinkään. Kyseessä kun on ihan super hyvänmakuinen piirakka, joka toimii gluteenittomanakin. Minä tein kyseisen herkun nyt ensimmäistä kertaa ja täysin ilman vehnää kummipojille (eli myös ilman vehnätärkkelystä käyttäen perunajauhoja). Vehnätärkkelystähän löytyy siis gluteenittomistakin jauhoista, toisin kuin moni tietää. Kannattaa siis käyttää vehnätärkkelyksetöntä kaurajauhoa tai sitten niitä perunajauhoja, mikäli haluaa kokonaan vehnättömän tuotteen!

Parasta tässä herkussa on kun tahmean suklainen brownie -pohja yhdistyy maukkaan rapeaan keksitaikinaan.. ai että. Mä tykkään syödä tällaisten kanssa myös aina vaniljajäätelöä!



Ohjeen nappasin hieman soveltaen Hannan blogista!


BROWNIE-TAIKINA

150g normaalisuolaista voita
125g suklaata ( tummaa- tai maitosuklaata)
2 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Valmista brownie-taikina laittamalla pilkottu voi, paloiteltu suklaa ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa ja voi on sulanut ja seos on tasaista. Kaada seos kulhoon, joka kestää vatkaamista. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella reilusti vatkaten. Jatka vatkaamista noin minuutin verran, kunnes seos muuttuu hieman vaaleammaksi. Sekoita vehnäjauho (ilman vehnää: perunajauho), leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Ota uunivuoka ja pala leivinpaperia. Tee leivinpaperista mytty ja avaa se, näin saat sen pysymään hyvin vuoassa. Vuoraa sen jälkeen vuoka sillä. Kaada taikina vuokaan ja valmista cookie-taikina. Voit valmistaa molemmat taikinat samassa kulhossa.


COOKIE-TAIKINA

100g normaalisuolaista voita
0,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
0,5tl ruokasoodaa
100g karkeaksi pilkottua suklaata/suklaahippuja

Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään ja lisää sen jälkeen taikinaan. Vatkaa samalla sähkövatkaimella pienellä teholla. Lisää lopuksi pilkottu suklaa. Laita kostutetun lusikan avulla taikinanokareita brownie-taikinan päälle. Nokareet saavat olla melko isoja. Lisää halutessasi vielä suklaapaloja taikinan päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Mikäli käytät lasivuokaa, täytyy Brookien olla uunissa pidempään n. 40 minuuttia. Ole tarkkana paiston loppuvaihessa, jotta Brookie ei kypsy liikaa! Tikkuun saa tarttua taikinaa ja pinnan pitää tuntua pehmeältä. Jäähtyessään taikina kypsyy ja tiivistyy kuitenkin vielä hieman.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti