torstai 28. tammikuuta 2016

SISUSTUSJUTTUJAMeidän elämä on jumittunut toistaiseksi meidän alkuperäiseen kotikaupunkiin tämän hetkisen elämäntilanteen vuoksi, missä en pari vuotta sitten kuvitellut enää asuvani, ennen kuin ehkä eläkeläisenä. Tai miksei aiemminkin, ehkä nelikymmpisenä. Mutta joka tapauksessa täällä ollaan ja kuka tietää kuinka kauan. Kotikaupungissa on sekä hyvät, että huonot puolensa. Hyvinä ehdottomasti kaikki vanhat tutut, kaverit ja perhe. Toisaalta myös  huonona puolena on ne kaikki tutut. Tiedättekö, kun sillon kun vähiten haluat törmätä kehenkään tuttuun, niin juuri silloin sellaiseen törmää ja täällä se törmäysriski on melkoisen suuri, niin hyvällä kuin pahallakin.

Tietysti sitä miettii mihin seuraavaksi, johonkin lähelle vaiko kauemmas? Edellinen kotikaupunkikin houkuttelee hurjasti, koska sinne jäi niin ihania ystäviä, joita mulla on ikävä päivittäin. Sitten sitä miettii, että pitäisikö seuraavaksi vuokrata vaiko ostaa asunto? Mikä on kannattavinta tässä vaiheessa kun mikään ei ole vielä kovin varmaa töiden tai asuinkaupungin suhteen? Mulla on niin hirveä hinku sisustaa ja tehdä itse kodista oman näköinen, että siinä mielessä omistusasunto olisi kiva. Toisaalta joitakin vuokra-asuntoja saa johonkin pisteeseen asti itse remppailla. 

Vaikeinta mun mielestä sisustuksessa on se, että osaa kuvitella tilan kokonaisuutena. Voi löytää kauniita esineitä ja huonekaluja, jotka yksinään näyttävät hurjan kivoilta, mutta sopiiko kaikki sitten loppujen lopuksi yhteen? Nykyään kyllä yhdistellään paljon eri tyylejä sekä uutta ja vanhaa. Mä tykkään tästä ideasta. Toisaalta tässä vaiheessa tarvitaan paljon sitä kuuluisaa silmää, jotta eri tyylien yhdisteleminen ei mene aivan pers... metsään. Helpompi siis olisi vain pysyä yhdessä selkeässä linjassa, joka myöskin on ihan toimiva, joskin ei mun mielestä niin mielenkiintoinen. 

Kokosin alle muutamia kivoja sisustusjuttuja, joita löytyi Naistenkaupasta. Esimerkiksi rustiikkinen coca-cola kyltti ja paljettityyny edustavat hyvin eri tyylejä, mutta mä näen, että ne toimisivat jopa samassa tilassakin ihan loistavasti. Kunhan ympärillä on myös neutraaleja ja ajattomia, tasapainottavia tyylejä. Sisustuksessakaan ei saa lähteä homma niin sanotusti lapasesta niin, että keskittyy liikaa kaikkiin erikoisiin elementteihin ja unohtaa ne kokonaisilmettä rauhoittavat elementit kokonaan. 

Ei ole helppo taiteenlaji tuo sisustus, mutta hienovaraisesti mäkin aion tuoda erilaisia sisustusehdotuksia ilmi tuolle toiselle puoliskolle, heti kun vaan ollaan päätetty meidän seuraava asuinkaupunki ja asumismuoto. Voi olla, että pitää maalauksen ja sen sellaisten remppahommien sijasta vaan löytääkin ne kauniit huonekalut ja sisustusjutut, joilla saa paljon aikaan, vaikkei seiniin saisikaan koskea.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti