torstai 10. joulukuuta 2015

DAY IN UBUD, BALIHeimoi tyypit! Kirjoittelen tätä postausta parhaillaan Balilta, Legianin ja Kutan kaupunginosien rajalla, jossa hotellimme (The ONE Legian) sijaitsee. Hotelli on melko lähellä rantaa ja ostosmahdollisuuksia on käytännössä joka pää- ja sivukadut täynnä heti hotellilta ulos astuessa. Paikalliset ovat hymyileväisiä, joskin myös hieman ärsyttäviä tyrkyttäessään kaiken maailman palveluja.. Täällä on joka kojulla ja ravintolalla sisäänheittäjät, jotka yrittävät houkutella asiakkaita ostoksille, syömään, manikyyriin tai hierontaan. Kilpailu on kovaa ja tämä paikkahan elää riisiviljelyksen lisäksi turismilla, joten ymmärrän hyvin, että turisteille on niin monenmoista aktiviteettia tarjolla.

Tulimme Balille Australiasta viime sunnuntaina. Täällä on sadekausi marraskuusta huhtikuuhun, mutta luin jostain, että sateita tulee jos tulee, ja jos niitä sattuu, niin usein öiseen aikaan tai sitten ne kestävät vain vähän aikaa kerrallaan. Tullessamme satoi hieman vettä, mutta se lakkasi kun olimme päässeet hotelliin ja suuntasimme uudestaan ulos ja altaalle viilentymään. Altaan vesi ei ihan hirveästi kyllä viilennä, koska se on lähes yhtä lämmintä kuin ilma joka päivä, öiseenkin aikaan. Täällä on siis ympäri vuoden lämpöasteita noin 30, joten kyllä tarkenee. Eilen kun kävimme syömässä, tuli lyhytkestoinen sadekuuro. Ravintolasta kun lähdimme niin kunnon sade oli jo lakannut. Sateen jälkeen ilma tuntui hieman viilenneeltä, ai miten kivalta tuntuikaan. Täällä käytännössä yleensä palataan hotellille niin yltäpäältä hiessä, että sitä voisi kutsua jo uimiseksi.. Täällä kuuman kostean ilman ympäröimänä pienet sadekuurot ovat täysin tervetulleita! Ja onneksi hotellihuonekin on tehokkaasti ilmastoitu! Kahta sadekuuroa lukuun ottamatta neljän päivän aikana on ollut aurinkoista lähes koko ajan.


Tiistaina otimme taksikuskin koko päiväksi (30€), joka kuskaili meitä ympäri Ubudia. Siellä kävimme katselemassa paikallisia käsityötaitoja ja isoa hallia täynnä heidän kutomiaan ja koristelemiaan vaatteita, laukkuja, huiveja sun muuta. Taksikuskimme ehdotti, että kävisimme maistelemassa teitä ja kahveja eräällä pienellä plantaasilla ja mikäs siinä. Kaikki juomat (polttelevaa inkivääriteetä lukuunottamatta) olivat tosi hyvän makuisia, vaikka en itse kahvia normaalisti juo ollenkaan. Sitruunaruohosta uutettu tee oli ehdottomasti parhaimman makuinen!

J otti kupin sivettikissan suoliston läpi tulleista kahvipavuista valmistettua luksuskahvia, ja minäkin maistoin. Kahvi maksoi kilolta 1 000 0000 ruplaa, eli noin 66 euroa. Ei mitään halpaa mokkaa. Kahvi oli pehmeän makuista, ei ollenkaan kitkerää, vaikka joimmekin sitä täysin mustana ja ilman sokeria. Kitkeryys ilmeisesti häviää kahvipavuista niiden kulkiessa sivettikissan suoliston läpi (ehjänä kylläkin). Lisäksi sivettikissa itse valitsee syötäväkseen parhaimmat pavut.. Eläinsuojelijathan tästä luksuskahvista ovat huolissaan, koska eräänalaisena muoti-ilmiönä sivettikissoja käytetään tähän tarkoitukseen melko paljon ja tietysti vangittujen eläinten olot voi kuka tahansa kyseenalaistaa. Kyseistä kahvia valmistetaan Indonesiassa, Vietnamissa, Filippiineillä, Kiinassa ja Intiassa. Jos sattuu ennalta tietämään asiasta enemmän, niin voi toki harkita, haluaako tukea tällaista toimintaa juomalla kupposen tuota luksuskahvia..


Kävimme tuona samaisena päivänä myös valtavan kokoisissa lintu- ja matelijapuistossa. Luonto puistossa oli melko villiintynyttä, sademetsätyyppistä ja hyvin luonnontilassa olevaa kavustoa, mikä oli hurjan kiva! Ilmasto tuolla oli vielä normaaliakin kosteampi, kuten alla olevasta kuvasta näkyy (huom. hikinen selkä). Paikka oli täynnä lukuisia eksoottisia (paikallisia) lintulajeja, joista osa oli häkeissä ja osa kulki vapaana. Linnut pitivät yllättävän kovaa meteliä myöskin! Matelijapuiston puolella oli vapaina iguaaneja, sekä aitauksissaan krokotiileja ja alligaattoreita sekä lasivitriineissään käärmeitä.


Samaisena päivänä kävimme myös apinametsässä ja katselemassa riippuvia riisipeltoja, joista lisää myöhemmin!


Kello on 11, joten eikun altaalle vielä hetkeksi ennen keskipäivän todellista palovoimaa. 

Selamat tinggal!
3 kommenttia:

 1. Wow paikka näyttää ihan mahtavalta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se onkin! :) aluksi meni hieman aikaa tähän kuuman kosteaan ilmaan totutellessa, mutta siihen on alkanut jo hyvinkin tottua ja on pystynyt keskittymään elämyksiin paremmin. Se on hyvä, koska vielä olisi 18 päivää reissua jäljellä! :D

   Poista
 2. Oi että ihana lukea Bali-postauksia! ♥ Innolla odotan jo seuraavia!! :D

  VastaaPoista