maanantai 16. marraskuuta 2015

FLOWER KIMONO

Terkkuja Melbournesta! Täällä ollaan nyt majailtu J:n tädin luona reilun viikon verran. Täällä on kevät ja päivät lämpenevät lämpenemistään kohti kesää mentäessä. Varsinainen kesä täällä alkaa viimeistään joulukuussa, mikä tarkoittaa yli 30 asteen helteitä. Melbournessa sää vaihtelee todella paljon ja reilun viikon aikana ollaan saatu keliä laidasta laitaan. Yksi päivä satoi kahden aikaan kaatamalla vettä ja hetkeä myöhemmin taivas oli täysin pilvetön ja aurinko paistoi kuumasti. Säätietoihin ei kannata siksi ihan täysillä luottaakaan. Tänään oli kuuma! Varjossa 27 astetta, joten kyllä tarkeni. Kello täällä on 9h Suomen aikaa edellä, eli kun täällä mennään illalla yhdentoista aikaan nukkumaan, Suomessa kello on päivällä kaksi, edellisenä päivänä.

Täällä olemme viettäneet melko idyllistä perhe-elämää, mikä on sopinut vallan hyvin. J:n tädin perheeseen kuuluu isä Paul:n lisäksi neljä tytärtä: Bettina (21), Sabrina (19), Annina (14) ja Karina (13). Lapset eivät puhu ollenkaan Suomea, joten täällä on kyllä saanut harjoitella englannin puhumista oikein kunnolla. Varsinkin kun tyttäriltä eivät sanat lopu kesken :)

Viime viikonloppuna lauantaina olimme yötä Bettinan ja hänen poikaystävänsä Chirsin luona. Illalla ajoimme kaupunkiin ja kävimme sexpo-messuilla, oli aika mielenkiintoista menoa siellä :D kävimme myös syömässä saksalaisessa ravintolassa ja ajoimme takaisin kotiin (täällä välimatkat ovat aika pitkiä, melkein mihin tahansa meneekin). Sunnuntaina vietimme päivää teemalla "Australian barbeque " grillaillen koko perheen voimin. Viikolla suunnittelimme loppu matkaamme, levioimme kaksinkertaisen taikinan korvapuusteja ja voisilmäpullia, kävimme valtavassa ostoskeskuksessa (joka oli kuulemma alueen pienin) ja iltaisin, varsinkin mua, on koukuttanut Supernatural- sarja.

Tänä viikonloppuna kävimme drive-in elokuvissa, joka oli hauska kokemus. Ihmiset olivat parkkeeranneet autonsa joko etu- tai takaperin isoa elokuvakangasta kohden, joista sitten yleensä koko perheen voimi katsottiin elokuvaa. Hauskinta mun mielestä oli nähdä koko perhe asettuneena peittoineen, tyynyineen, popkorneineen ja juomineen takakonttiinsa :D

Täällä elämä on lokoisaa ja rentoa. Suunnitelmissa on lähteä kahden viikon päästä Gold Coastille (hotelli meren rannalta meille sekä Bettinalle ja Sabrinalle poikaystävineen on jo varattu), jossa auringonpaiste on taattua. Siitä lisää hieman myöhemmin :)

Ps. Rovaniemellä kuulemma on jo lunta. Tuli jopa hieman haikea olo, etten ole siellä kun ensilumi tulee eteläisempäänkin Suomeen, mutta tuo olo katosi lähes samantien kun muistelin tämän päivän lämpöä. Nyt kello on 20:46, joten eikun iltapalaa nassuun, supernatural pyörimään ja unta palloon! :)

1 kommentti:

  1. Oi miten ihana kimono:) Vitsit että tuli kesäfiilis näistä kuvista! Oulussaki jo lunta maassa :|

    VastaaPoista