tiistai 12. toukokuuta 2015

THE HAIRMiksi ne ovat päässä ja mitä tekee niistä niin tärkeät meille? Hieman erilainen lähestymistapa hiuksiin tällä kertaa..

..nimittäin evolutiivinen lähestymistapa. Hiukset ovat kasa karvoja päässä, jotka ovat säilyneet (muun karvoituksen vähentyessä) muun muassa niiden UV-säteiltä suojaavan vaikutuksen ansiosta. Charles Darwinin mukaan ihmisen hiukset ovat kehittyneet tuuheiksi ja näyttäviksi seksuaalivalinnan johdosta siten, että hiusten kohentelutaito on houkutellut sukupuolikumppaneita. Käytönnössä siis Darwin väitti, että mitä tuuheampi ja näyttävämpi tukka, sitä enemmän sillä viehätettiin toista (tai samaa) sukupuolta ja päästiin jatkamaan tuuhean tukan geenit eteenpäin (paitsi mikäli viehätyksen kohteena tosiaan oli se sama sukupuoli).

Omaa silmäänikin viehättää  tuuhea ja pitkä tukka. Eihän siitä ole epäilystäkään. Omiin hiuksiini mulla on kyllä melkoinen viha-rakkaus -suhde. Vaikka haluaisin toodella pitkät ja tuuheat hiukset, mun hiusjuuret ovat päättäneet, ettei tukan eloaika voi olla kovin pitkä, joten uutta tukkaa pukkaa vanhan tilalle ennen kuin vanhat ovat kerinneet kasvaa pituutta. En voi sanoa hiustenkasvatusta enää edes "ikuisuusprojektiksi", koska se ei vaan näillä eävillä etene, edes niin, että siihen menisi ikuisuus. Ehkä "tuhoon-tuomittu-ennen-kuin-edes-alkoi -projekti" olisikin osuvampi nimitys. Alan kuitenkin pikkuhiljaa hyväksymään kohtaloni (usein pidennysten avulla) ja onneksi hiusten väriä muuttamalla saa ihmeen paljon aikaan. 

Mun luottokampaaja Sakke UNIK Hairdressingistä (josta saa muuten loistavia label.m tuotteita, joista olenkin postaillut aiemmin täällä ja täällä) palasi vihdoin Suomeen ja kyseli, tarvisko mun tukalle tehdä jotain. Noh, tarvitsihan sille. Viimeiset raidat olivat kerenneet kasvaa jo puoleen väliin päätä. Todettiin kuitenkin melkein heti kampaajan tuoliin istuessani, että eihän ne hiukset silti sitä pituutta ole kasvaneet kuin ehkä pari senttiä (jos sitäkään) puolessa vuodessa. 

Tukka on päälykerrokseltaan vaaleampi, kun taas tuolta alta pilkistää tummaa. Tukka näyttää tässä kuvassa paljon vaaleammalta kuin mitä se oikeasti oli. Ja tsiisus tuota latvan kuntoa..

Tarkoitus oli siis vaalentaa tukkaa jälleen kesää kohti. Ja vaaleampi siitä sitten tulikin, Aluksi säikähdin joka kerta peilin ohi kävellessäni hiusten vaaleutta. Teini-Anni oli palannut. Nyt kuitenkin kun olen tottunut hiuksiini, en edes tiedä miksi olen ollut välillä tummempi hiuksiltani. Tällä hetkellä viha-rakkaus -suhteessa on jäljellä vain se niistä voimakkaampi 

Eikö näytäkin, että tukkaan olisi tullut lisää volyymia? Jees söör!

Pohdittiin Saken kanssa sitä, kun ihmiset värjäävät ja leikkaavat tukkaa niin paljon kotona. Lehdissä on kotivärjäysvinkkejä ja kaverukset voi ihan hyvin leikellä toistensa hiuksia. Miksei sitten käydä kampaamossa? Vastaus on selvä. Kyse on tietenkin rahasta. Onhan kotona tehty operaatio halvempi kuin kampaajalla tehty, mutta mikä on kustannus siitä, ettei tukkaasi käsittele ammattilainen? Meneekö lopulta hiustenhoitotuotteisiin ja kosteuttajiin rahaa enemmän kuin menisi ammattilaisen käsiteltyä hiuksesi?

Pitänee siis muistaa, että kampaajalle mennessä hiuksiasi käsittelee ammattilainen, joka paitsi tietää mikä sopii sinulle ja osaa ehdottaa juuri tähän hetkeen sopivia tyylejä, myös käsittelee hiuksiasi ammattituotteilla, jotka ovat paljon hellävaraisempia kuin kaupan tuotteet. Lisäksi voisin väittää, että kampaamotuotteet pysyvät tukassa paljon paremmin kuin kaupan tuotteet. Mitä taas tulee siihen hiusten leikkaamiseen kotona niin noh. Otsatukan ja tasauksen ehkä osaa jokainen e-parturikin tehdä, mutta mikäli tukkaan haluaa muotoa ja sitä kuuluisaa volyymia leikkauksen avulla niin onhan ainoastaan the real pro oikea henkilö siihen jobiin. Kampaajalla käyntiä voi myös pitää sosiaalisena virkistymis- ja hemmotteluhetkenä, jossa saa kaupan päälle kuumaa juotavaa ja suklaata, mukavan päähieronnan, hyväntuoksuisen ja kiiltävän tukan sekä vinkkejä sen oikeanlaiseen hoitoon. Itse ainakin lähden kampaajalta aina hymyssä suin ja onhan se tunne ihan eri kuin jos joskus kotona on värjännyt tukkaa (yes, as guilty as convicted). Fiilis on ihan pro itselläkin! ;)

Käytän hiuksiin violettivaahtoa ja Color maskin Pearl -hoitovoidetta. Poistavat mukavasti keltaisuutta, mikä onkin pitkälti se vaaleiden hiusten ainoa huono puoli.


Käyttekö te mieluummin kampaajalla vai ihan omassa kotiparturissa? :)
8 kommenttia:

 1. kiva postaus! :) itsekin kävin sattumoisin juuri tänään kampaajalla, ja kyllä se vaan on ihana istahtaa siihen ammattilaisen tuoliin ja poislähtiessä on upea ja hyväntuoksuinen tukka! <3 ihanat nuo siun hiukset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut :) ja kiitos paljon, kyllä se kylmän vaalea vaan on mun väri! :)

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus. :) Mä en oo tainnu tehdäkkään hiuksille mitään muualla kuin kampaajalla viimeisen 5 vuoden aikana. Varsinkin kun väri on vähän haastellisempi ja muutenkin kyllä ne ammattitaitoset ihmiset tietää mitä tekee niin uskaltaa luottaa niihin. :) Ihanat hiukset ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ♥ onhan se ihan eri meininki, kun ei tarvitse kotikäsittelyn jälkeen hiuksia kuivatessa pelätä mitä pyyhkeen alta paljastuu vaan voi luottaa täysin siihen omaan kampaajaan, joka osaa hommansa joka kerta :)

   Poista
 3. Viime aikoina on kyllä kieltämättä tullu luotettua omaan ja kaverin "ei niin pro"-otteisiin :D oon kuitenkin päättäny, että
  seuraavan kerran kun haluan värjätä hiukset niin meen suosiolla kampaajalle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös! :) luulen, että sun tukka kiittää kun käyt kampaajalla! :D

   Poista
 4. Nyt meni diipiksi Darwinia myöden :D Kaunis on lopputulos ja olen samaa mieltä tuosta kampaajalla käynnistä. Ennen tykkäsin hiuksia värjätä kotona kun väri oli se perus ruskea ja sama purkki oli käytössä vuosikaudet, nyt kun väri on punaisempi kuin koskaan ennen ja hiukset kasvatusvaiheessa luotan kyllä vahvasti ammattilaiseen. Toki joinakin kuukausina on rahatilanne sen verran tiukka, etten pääse kampaajan tuoliin mutta silloin säästän/kärsin aina seuraavaan kuuhun jolloin käyn kampaajalla. Väli onkin tilanteesta riippuen aina 1-3kk, joka näin nopealla hiustenkasvuvauhdilla on aika harvinaista...

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa jep :DD (saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että opiskelin ekologiaa ja evoluutiobiologiaa juuri viisi vuotta). Mutta kyllähän se niin on aina ollut, että jos on itse tukalleen jotain mennyt tekemään niin ainahan se kampaaja saa niitä mun hiuksia korjailla oman käsittelyn jälkeen. Ei sitä vaan osaa vaikka kuinka niin kuvittelee ja lisäksi kaupan värit nyt on muutenkin kovin haastavia :)

   Poista