keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

KAURALEIPÄSET




MAKU, KOOSTUMUS JA EHDOTUKSIA

Tämän "keksi" -ohjeen löysin Eeva Kolun blogista ja hetihän niitä piti kokeilla! Ns. kekseihin ei tule jauhoja, ainoastaan 1 tl leivinjauhetta tai riippuen annoskoosta. Aineksen sitojina toimivat munat, tosin kyllä maapähkinävoi ja fariinisokerikin hyvin sitovat. Itse lisäsin hieman soseutettua banaania, mikä teki kekseistä pehmeitä ja itse kutsuisin mun tekemiä "keksejä" mieluummin teeleiviksi, jotka toimivat tosi hyvin voin kanssa. Nam! Mutta jos haluaa enemmän keksimäisiä näistä, kannattaa laittaa kaurahiutaleita tarpeeksi, jotta taikinasta saa oikeasti muotoiltua pehmeitä palloja käsin, eikä sitä banaania välttämättä tarvita. Ja lisäksi, keksit maistuvat melko paljon maapähkinävoilta, joten sen määrää voi hieman vähentää ja lisätä vaikkapa yhden munan tai vähän enemmän sokeria ja kaurahiutaleita suhteessa maapähkinävoihin, jos ei koe tunnustavansa ehdotonta ja kyltymätöntä rakkautta maapähkinävoita kohtaan.




Maapähkinävoi-kaurakeksit (pellillinen) alkuperäinen ohje:
1 dl maapähkinövoita (itse hieman vähentäisin tätä määrää ja laittaisin enemmän esim. kaurahiutaleita ja sokeria)
1 dl fariinisokeria
1 muna
(+ puolikas banaani jos haluaa teeleipämäisen pehmeitä)
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita keskenään maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää sen jälkeen kaurahiutaleet ja leivinjauhe.
Pyörittele taikinaa sopivan kokoisiksi palloiksi ja litistä haluamaasi paksuuteen (Kannattaa muistaa, että leivinjauhe kohottaa keksejä melko paljon).
Paista n. 10 minuuttia, kunnes keksit ovat hieman ruskistuneet.




4 kommenttia:

  1. NAMMM <3 näyttääpä niin herkullisilta <3

    VastaaPoista
  2. Näyttää erittäin hyvältä! Täytyy itsekkin koittaa kun ehtii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, kannattaa kokeilla jos haluaa erilaisia keksejä ja ehkä hieman terveellisempiäkin :))

      Poista