sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pätkisjäätelöä ja marenkia

Tein tässä  yksi päivä meille pätkis-vanilja-jäätelöä. Itsetehty jäätelö on jotenkin vaan niin hyvää, ehkä siksi, että siinä maistuu koti. Tai siis se ei maistu niin teolliselta. Parasta on, että makuvaihtoehtoja on miljoona ja vain mielikuvitus rajana. Seuraavaksi ajattelin kokeilla jotain hedelmäjäätelöä :) mansikkajäätelöä teen vasta kun suomalaisia mansikoita saa taas tuoreena.

Tässäpä käyttämäni resepti:

4 keltuaista (ota valkuaiset talteen marenkia varten)
1,5 dl sokeria

2 dl kuohukermaa (1 dl nesteenä maidon sekaan ja 1 dl vatkattuna vaahtona valmiin massan sekaan)
2 dl kevytmaitoa
1 vaniljatanko

Laita jäätelömassa pakkaseen mieluiten yön yli ja sekoita muutaman ensimmäisen tunnin aikana aina välillä, jottei massa kiteydy.

Koska jäätelöön käytetään vain keltuaiset, tein jäljelle jääneistä (hehe) valkuaisista marenkia. Sopivat hyvin jäätelön kanssa :) valkuaisten joukkoon siis lisäsin vatkatessa noin desin sokeria ja siinäpä se. Vaahto on valmista, kun se pysyy kipossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Uunissa marengit ovat reilun tunnin 150 asteessa.

-Anni

3 kommenttia:

 1. En oo tajunnukaa, että tekis jätskiä ilman sitä konetta. Kiitti vinkistä :))

  VastaaPoista
 2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista