maanantai 20. tammikuuta 2014

Suklaafondantit

Suklaafondant on varmaankin ainoa leipomus, joka minulla harvoin on onnistunut täysin. Nytkin nauroin keittiössä jalat ristissä kun sain kumottua ensimmäisen kokeilun lautaselle. Puolet taikinasta jäi pohjaan kiinni - hyvästä voitelusta ja jauhotuksesta huolimatta, ja lisäksi fondant oli vielä turhan vetelää, joten kumosin leivoksen takaisin vuokaan ja paistoin kaikkia vielä jonkin aikaa. Fondantit olivat olleet jo 5min ylimääräistä kun otin ne uudestaan pois, eivätkä olleet vieläkään pohjasta yhtään kypsyneet, kunnes tajusin, että fondantit olisi pitänyt paistaa ritilällä, ilman uunipeltiä, jonka läpi se lämpö ei niin hyvin pääse. Ihan hyviä niistä lopulta tuli. Opetus: ei uunipeltiä fondanttien alle ja note to myself: älä käytä vuoan voiteluun öljyä vaan voita..


200° 10min 
paisto ritilällä, uunin keskitasossa

(aika riippuu uunista ja kannattaa olla aina yksi varakappale, josta tarkistaa kypsyyden)

-Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti