sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kyläilyjä

Äiti ja isä oli meillä itsenäisyyspäivänä kylässä. Leivottiin brownie-kakku ja sen kanssa oli itsetehtyä vaniljajäätelöä. Tein jäätelömassan jo edellispäivänä, joka sai sitten yön yli olla pakastimessa. Helppoa ja takuuhyvää! Ja siis jos joku kuvittelee, että jäätelön tekeminen on vaikeaa, niin voin kertoa, että ei ole! Tärkeintä on massan sekoitus jäätymisvaiheessa suurinpiirtein tunnin välein, ettei jäätelöstä tule kiteistä tai rakeista. Oli kyllä ihanan huoleton viikonloppu kun kouluhommiakaan ei ollut niin paljon. Pelattiin pelejä ja katsottiin leffaa ja lauantaina käytiin ostoksilla. Voiko paremmin viikonlopun viettää? :) 

Itsetehty jäätelö: (5-6 palloa) 

2dl kermaa
1dl kevytmaitoa (tai täysmaitoa)
1 vaniljatanko
-laita kerma, maito ja raavitut vaniljan siemenet sekä vaniljatanko kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi, mutta älä anna kiehua.

3 keltuaista
2dl sokeria
-vaahdota keltuaiset ja sokeri

-lisää muna-sokeri -vaahto kerma-maidon joukkoon ja anna koko seoksen saeta hiljalleen (kestää muutaman minuutin) kuitenkaan kiehuttamatta seosta (Esim. vesihauteessa. Itse tein ihan vaan kattilassa)
-jäähdytä massa ja kaada mieluiten metalliseen kippoon ja laita pakkaseen (jähmettyy noin 5-6 tunnissa, jos tekee samana päivänä kuin aikoo syödä, mutta yön ylikin voi pitää, jotta varmasti jähmettyy) 
-muista sekoittaa massaa tunnin välein ainakin viisi kertaa (aluksi puolen tunnin kuluttua pakastimeen laitosta), jottei jäätelöön synny jääkiteitä, vaan siitä tulee tasaisen kermaista massaa
Käytiin itsenäisyyspäivän iltana syömässä Fransmannissa. Ihan törkeen hyvää ruokaa, sinne mennään kyllä uudestaan! 
-Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti