maanantai 7. lokakuuta 2013

label.m | professional haircare

Sain label.m:n tuotteita testaukseen UNIK hairdressingiltä noin reilu kuukausi sitten. Olin tosi innoissani näistä tuotteista, koska opiskelijana minulla ei liiemmin ole ollut varaa hankkia hyvälaatuisia kampaamoalan tuotteita. Toisaalta, hiuksille vain parasta, eikö? Ainakin minulle hiukset ovat tärkeä tekijä ulkonäössäni ja jos on huono tukkapäivä, niin kaikki on huonosti. 

Tässä hieman taustatietoa label.m tuotteista:

"label.m ammattilaishiuskosmetiikkasarjan kehitystyön taustalla ovat TONI&GUY kansainvälinen Artistic Team sekä johtajansa Sacha Mascolo-Tarbuck, joka vastaa kokonaisvaltaisesta taiteellisesta suunnasta, sekä jatkuvasti muuttuvasta ja kehittyvästä sarjasta näytöslavojen inspiroimia tuoteratkaisuja.

label.m käsittää tällä hetkellä 49 korkealaatuista tuotetta, jotka sisältävät runsaasti luontoperäisiä raaka-aineita, sekä hoidollisia “herkkuja”, kuten barbadoskirsikkaa, antioksidantteja sekä kasviproteiineja, jotka kaikki ovat sarjassa käytössä laajalti. Sarjan tuotteet on luokiteltu loogisesti käyttötarkoituksensa mukaisesti neljän C:n järjestelmäksi, jossa vaiheet seuraavat toistansa: Cleanse – pesu; Condition – hoito; Create – luovuus, sekä Complete – viimeistely. Tuotteiden keskinäinen sekoittelu on myös mahdollista niin haluttaessa. Tämä mahdollisuus avaa luovan maailman tuotekäytöille, sekä tarkkojen yksilöllisten vaatimusten toteuttamisen."

Lisää tietoa löydät label.m tuotteiden nettisivuilta


Testipakettiin kuului:
1. Heat protection spray, kevyt, mutta silti täyden (225C) lämöpösuojan antava suihke kuumien muotoilulaitteiden alle. Föönauksen alle pyyhekuivaankin, mutta raudan alle kuivaan hiukseen.
2. Volume foam, kevyt, tuuheuttava volyymivaahto kevyille hiuksille. Tekee hiukset tuuheamman tuntuisiksi ja vahvoiksi. 
3. Treatment shampoo, kevyt päivittäiseen käyttöön tarkotettu shampoo käsitellyille hiuksille.
4. Moisturising conditioner, kosteuttava hoitoaine käsittelyiden kuivattamille hiuksille.
5. Hairspray, keskivahva, hienojakoinen, mutta silti lämpösuojan sisältävä hiuslakka viimeistelyyn tai napakoittamaan esimerkiksi kiharoita raudalla tehdessä.
6. Protein spray, parantaa hiusrakennetta ja vähentää hiuksen huokoisuutta eli toisin sanoen sulkee hiuksen pinnan ja saa värit kestämään paremmin. Talvella poistaa sähköisyyttä ja kosteuttaa myös päänahkaa.


Olen nyt kuukauden verran pessyt tukan label.m shampoolla ja hoitoaineella. Niiden vaikutuksia aloin huomata noin 10 käyttökerran jälkeen. Suurin ongelmani on ollut löytää sellaiset pesuaineet, jotka eivät tekisi tukkaa aivan niin pörheiksi. Tukkani nimittäin on aika ilmava ja kevyt ja useimpien pesuaineiden jäljiltä myös kuivan kihara, mikäli annan sen kuivua luonnollisesti. Yllätyinkin positiivisesti kun huomasin, että label.m shampoo ja hoitoaine saivat tukkani pysymään suorana kuivumisen jälkeenkin! Yksikään tähän mennessä kokeilemani tuote ei ole tähän pystynyt, joten olen aika innoissani! Tämän ansiosta olen voinut vähentää suoristusraudan käyttöä huomattavasti, mikä tietenkin myös parantaa hiusten laatua. Myös kiilto on lisääntynyt mukavasti. Shampoolla olen pessyt tukan joskus kahdestikin, jotta shampoo vaahtoaa kunnolla, ja tällaisen käsittelyn jälkeen hiukset tuntuvat oikein syväpuhdistetuilta. Hoitoaineen tuoksu pestessä on mielestäni hieman liian hunajainen makuuni, mutta se kuinka sileiksi ja suoriksi hiukset sen jälkeen jäävät, kompensoi tuoksun mennen tullen. Tuoksuasiathan ovat makuasioita ;)


Mikäli käsittelen tukkaa lämpölaitteilla, olen käyttänyt hiukseen heat protection spray:tä. Ero lämpösuojalla käsiteltyyn hiukseen ja käsittelemättömään ei ole aivan yhtä selvästi silmällä havaittavissa, sillä en käytä lämpölaitteita niin usein enää, mutta tiedän, että hiukset sen ansiosta ovat suojassa kuumuudelta. Myös proteiinisuihke, jota olen käyttänyt hiuksiin silloin tällöin, on aika mahtava tuote. Tuntuu siltä, että se paitsi lisää kiiltoa, myös jotenkin tekee tukasta vahvemman tuntuisen. Aivan kuin se lisäisi jokaisen yksittäisen hiuksen paksuutta käytettäessä! Tykkään siis kovasti. Volume foam sitä tuuheutta sitten vasta tuokin. Ruusuntuoksuinen aine annostellaan tukkaan tyveltä lopputukkaan harjaten. Erityisesti tyveen volume foamilla olen saanut hyvin tuuheutta. Se onkin ollut yksi suurimpia murheitani kiharaisuuden lisäksi. Tiedättehän: päältä littana tukka. Kun volume foamia on annostellut, voin sormilla pörröttämällä saada aikaan aikas kivan tuuheuden. Lakka tietysti auttaa tuuheuden säilyttämisessä. Hiuslakka on melko kevyttä ja se lähtee helposti harjaamalla pois. Ihmettelin joskus tätä termiä "lähtee pois harjaamalla" kun perus lakat ei sitten varmaan lähteneet muuta kuin pesussa. Nyt tiedän mitä sekin tarkoittaa! Lakka ei kuitenkaan sovi ehkä kovinkaan hyvin esimerkiksi juhlakampauksiin, jotka vaativat sitä extra pitoa, mutta arkikäyttöön lakka on juuri sopivan vahvuista, eikä tee hiuksia yhtään koviksi tai koppuraisiksi!


Label.m tuotteet ovat mukavan hintaisia kampaamotuotteiksi. Näiden tuotteiden hinta on vähän päälle 20e eli ei ihan pahakaan. Pesuaineiden riittoisuus on noin 2-3kk sen mukaan kuinka usein tukkaa pesee. Itse olen pessyt noin 6-7 kertaa viikossa ja aineita on jäljellä vielä yli puolet kuukauden käytön jälkeen (ottaen vielä huomioon, että olen pessyt tukan joskus kahdestikin). Mikäli siis haluat kampaamoalan tuotteita ja vielä sellaiseen hintaan, joka ei vie opiskelijaakaan vararikkoon, voin suositella label.m:ää aika lämpimästi!

Jälleenmyyjiä kannatta katsella netistä, mutta Jyväskylässä ainakin siis UNIK hairdressing myy näitä label.m tuotteita!

-Anni

4 kommenttia:

 1. Heti piti alkaa ettiä, mistä saisin kokeiluun itsellekin. Löysin beautybay.comista ihan huokeen hintasena. Täytyy vaan selvittää, tuleeko kuin paljon postituskuluja. En malta odottaa, että pääsisin itsekin kokeileen, koska hiukset on aikas huonossa kunnossa eikä noi markettuotteet enää auta. Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on apua! Mulle ainakin on ollut ja aion ehdottomasti ostaa lisää heti kun nää loppuu!! :)

   Poista
 2. Hei Anni, oletko testannut Label laminointia (Label lamination) hiuskorjava voide. Ja jos olet jo kokeillut, tiedätkö, mistä voi ostaa sellaisen? Kiitoksia etukäteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyinpä ihan alan ammattilaiselta eli UNIK Hairdressingin Sakelta, joka munkin tukan on laittanut, tietäisikö hän tuollaisesta tuotteesta kun itse en ollut edes kuullut. Sakke sanoi, ettei hänkään tiedä tällaisesta tuotteesta eikä ole sellaista Suomeen tulossakaan varmaankaan. Hän suositteli sellaisia hiusnaamioita kuin Intensive mask, joka on syväkorjaava hiusnaamio ja Age-defying recovery mask -tuotetta, joka on "ikääntyneelle" hiukselle ja se korjaa ja ravitsee hiusta syvältä. Ja jos siis asut Jyväskylässä niin tuolta UNIK Hairdressingistä saa label.m tuotteita, sekä sitten tietenkin netistä label.m nettisivuilta ( --> täällä kaiketi ilmainen toimitus: http://www.lookfantastic.com/label.m-intensive-mask-120ml/10544044.html ja myös täältä löytyy label.m tuotteita --> http://labelm.com/uk/product/307/label.m-intensive-mask) Toivottavasti tästä oli apua! :)

   Poista