torstai 5. syyskuuta 2013

Bulgaria osa 2/2

1. Kaduilla oli vaikka kuinka monta taitavaa maalaajaa. Siis oikeasti taitavia! Ihan käsittämättömällä tavalla olivat osanneet maalata esimerkiksi julkkiksia. Ei tarvinnut kenenkään kohdalla arvailla henkilöllisyyttä. En tiedä yhtään mitä tuollainen maalaus olisi maksanut, mutta kovin kiva sellainen olisi ollut. Matkassa olisi tosin pitänyt olla jokin tosi tosi hyvä valokuva, jonka olisi halunnut maalauttaa ja sellaista ei kyllä ollut :D 
2. Jo sunnuntaina kun sää näytti kymmenen aikaan hieman pilviseltä, suunnattiin ilmaisella "free shuttle" bussilla Varnan keskustaan noin 15 km päähän hotellistamme. Siellä sijaitsi kaikkien katukauppojen lisäksi parikin isoa ostoskeskusta. Vanhempi niistä oli Mall Varna, jossa emme ehtineet käydä, sekä melko uusi Grand Mall, jossa kävimmekin sitten kahdesti. Lempparikaupaksi muodostui edullinen Terranova! Ostoskeskuksesta löytyi myös Bull & Bear ja Bershka tunnetuimmista liikkeistä ja sitten aikamoinen määrä sellaisia Bulgarialaisia vaateliikkeitä, oletan. Ihan kivoja nekin :)  

Sen verran on Bulgarialaisista sanottava, että varsinkin naiset näytti hapanta naamaa koko ajan. Ainoastaan H&M:n työntekijä hymyili, mikä piristi minunkin päivääni. Jännä miten paljon hyvä asiakaspalvelu vaikuttaa omaan mielialaan.. Mutta eniten kyllä hämmensi seuraava tapahtuma.. Poikkesimme Gelato nimiseen paikkaan, ja asetuimme jäätelötiskin eteen odottamaan, että joku tulisi ksysymään mitä haluamme. Kaksi naistyöntekijää hyörivät siinä koko ajan ja laittoivat leivonnaisia esille, huomasivat kyllä meidät, mutta eivät tulleet kysymään mitään. Minä sitten kysyin, että saadaanko me jäätelöä vai ei, niin nainen huikkasi, että pitää istua pöytään niin tarjoilija tulee kysymään. Ihan kiva, olisivat voineet heti kertoa. Istuimme pöytään ja tarjoilija toi menun. Sanoin mielestäni yksinkertaisella englannilla "we would like to have gelato" ja kun tarjoilija ei ilmeisesti ymmärtänyt mitä gelato tarkoittaa vaikka se oli koko paikan nimi, osoittelin jäätelöihin päin, jolloin tarjoilija näytti ymmärtävän. Seuraava kysymykseni oli "how many flavours in one cup?" , joka oli selvästi tarjoilijalle liikaa. Hän sanoi " I don't understand you" käveli tiehensä, jolloin kuvittelimme, että hän hakee jonkun joka ymmärtää, mutta nainen jäikin vain seisoskelemaan tiskiin nojaten. Hämmentyneinä ja vähän suutahtaneinakin lähdimme aika kuuluvasti ja suomeksi sättien paikalta. Aika törkeää kohtelua oli kyllä. Meille nyt vaan ei haluttu tarjota gelatoa tai ainakin työntekijät voisivat olla kielitaitoisempia. Viereisestä Mc Donaldsista haimme sitten jädet, ja hieman vaikeammallakin englannilla kuin siellä gelato-paikassa, pärjäsi oikein hyvin ja myyjät olivat ystävällisiä. Onneksi. Muuten olisi kyllä repinyt tukkaa, enkä välttämättä omasta päästäni. 
3. Mitä lie fiilistelykuvia! :D
4. Bilepaikkoja oli runsaasti. Sekä yökerhoja, että terassityylisiä istuskelupaikkoja. Kävimme Arrogancessa, joka oli tosi siisti ja erilaisilla puolilla varustettu baari. Siellä viivyimme tosin vain puolisen tuntia. Sisäänheittäjiä oli joka kadunkolossa ja yhteen ulkoterassityyliseen sitten eräänä iltana päädyimme istumaan. Tarjoilija toi heti kaksi ilmaista shottia, jotka eivät olleet ollenkaan vahvat. Muutoin ne olisi jäänyt juomatta! Tilasimme lisäksi molemmille yhdet drinkit listalta, joiden hinta oli 3e. Tarjoilija kiikuttikin hämmästykseksemme kaksi drinkkia kummalekin 3e hintaan (yhdellä drinkillä siis hintaa 1,5e). Toiset jäivät kyllä juomatta, sekä makunsa puolesta, että ihan siksi, ettei tehnyt mieli juoda. Kävimme myös paljon puhutussa Disco Bonkersissa (jonka facebook sivujen kuvista minut ja Jennin löytää jos jaksaa katsoa ne kaikki miljoona sen jälkeen itseään kuvauttanutta humalaista), mutta minun makuuni siellä oli musiikki aivan liian kovalla eikä se muutenkaan kovin iso tai kummoinenkaan paikka ollut.. 
5. Kävimme syömässä Ala carten hotellilla, joka meille kuului normaalin buffettarjoilun lisäksi yhtenä iltana. Alkuruokana oli tomaattia ja mozzarellaa pestokastikkeella. Se oli niin yksinkertaisen hyvää!! Sitten oli persikka, joka oli täytetty sinihomejuustolla, saksanpähkinöillä ja pekonilla. Pääruoaksi oli ihanan mureaa ja mehukasta possua jossain punaviinikastikkeessa (kaiketi) ja maustettuja paistinperunoita. Jälkkäriksi oli ravintolan selvästikin oma versio Creme bruleesta. Hyvää sekin oli, mutta sitä oli liikaa ja se oli tooooosi makeaa. Siis todella makeaa. Tämän jälkeen tarvittiinkin se puolituntinen huoneessa sängyllä makoillen. Tämän kollaasin alimpana olevat kaksi kuvaa ovat buffetista (vas.) ja jäätelöistä (oik.), joita sai käydä itse hakemassa heti kun altaalla olo tuli liian tukalaksi. 

Eipä sen kummepia tälläkään kertaa. Joku päivä luvassa sitten ostosten esittelyä!

-Anni

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtava katsoa "tuttuja" maisemia. Mekin oltiin Bulgariassa toukokuussa, samassa Grand Mallissa käytiin. Missä päin Bulgariaa olit, Varnassako? Me oltiin Albenassa, vähän pienemmässä pitäjässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin Varnan Kultahietikolla, Kristal hotellissa :)) tykkäsin kyllä kovasti, vaikken kunnolla sitä varsinaista Bulgariaa nähnytkään. Sinne täytyy mennä vielä uudestaan joskus :) mitäs itse tykkäilit Bulgariasta?

   Poista
  2. Oli kyllä tosiaan näkemisen arvoinen paikka! :) Meidän lomakohde oli tooosi pieni ja nopeasti nähty, mutta tehtiin siitä reissuja just Varnaan ja Balchikiin ja yksi päivä käytiin Romaniankin puolella. Mutta just sopiva löhöilykohde:)

   Poista
  3. Oi vau, Romaniankin puolella! :) ehdtitte näkeen sitte tosi paljon! Ens kerralla kun minä sinne menen niin varmasti vähän kiertelen eri paikoissa. Nyt päätarkoitus oli maata rannalla vailla huolia :D

   Poista