keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Bulgaria osa 1/2

Vihdoin sain järjestettyä kaikki noin 400 matkakuvaa. Huh, että voi kulua aikaa tällaiseen näinkin paljon! Järjestin kuvia jo eilen ja tänään olen istunut läppäri sylissä jo 3h. Se kertoo ehkä siitä, että kuvia on liikaa ja siitä, että joukossa on hyviä kuvia, koska en osaa päättää mitkä otan mukaan postaukseen ja mitkä jäävät vain omiin arkistoihin. Jaoin kuvat suosiolla kahteen postaukseen ja tässä olisi sitten ensimmäinen puolisko.
1. Pakkailut hoidettu... ja eikun kohti Helsinki-Vantaata! Perillä Bulgariassa oli pimeä ilta kun saavuttiin hotellille yhdentoista aikaan, mutta lämmintä oli silti noin 24 astetta! Bulgarian päässä kaikki sujui hitaammin kuin Suomessa (matkatavaralinjoja ei ollut kuin kaksi) ja oppaitakin oli vain kolme, joten jouduimme busseissa odottelemaan sen aikaa kun oppaat kiersivät kertomassa tärkeät asiat jokaisessa bussissa. Kristal hotellille päästyämme kirjauduimme huoneeseen, jossa oli aika heikko näköala, mutta tarkemmin harkittuamme huoneenvaihtoa, olikin oikeastaan parempi, ettei aurinko heti aamusta kuumottaisi ja räkittäisi huoneeseen. Altaallahan se suurin osa ajasta kuitenkin kuluisi, eikä huoneessa. 
2. Huone oli tosi tilava (kuvassa ei näy televisiopöytää, eikä nojatuolia), siisti ja melko modernikin, lukuun ottamatta pikkuruista laatikko tv:tä, josta lähinnä kuuntelimme Voicea. Allasalue oli kivan kokoinen (sitäkään ei kuvaan saanut kokonaan mahtumaan) ja vesi aika mukavan lämpöistä. Hotellin alimmassa kerroksessa oli Wellness centre, jossa sai kaikenmoisia mani- ja pedikyyrejä, kampaajapalvelua ja hierontaa. Lista oli pitkä kaikista palveluista ja hinnoiltaan ne olivat aikalailla puolet Suomen hinnoista.
3. Meillä oli tosiaan All-inclusive, joten klo. 12-17 sai hakea jäätelöä ja suolaista, sekä makeaa purtavaa ja juomia, mikäli aamiainen ja lounas ennen päivällistä eivät riittäneet. Ruoka oli tosi hyvää ja sieltä löytyi sitten ihan varmasti jotain jokaiselle! Oli kanaa, kalaa, nautaa, possua (monella eri tapaa), pastaa, keittoja ja erilaisia salaattilisukkeita ja leipiä. Me ei käyty kuin kerran lounaalla, koska muuten olo olisi ollut niin täysi koko ajan. Lisäksi meille kuului kerran Ala carte, neljän ruokalajin illallinen, jonka saimme valita viidestä eri vaihtoehdosta. 
Jos meillä ei olisi ollut All-inclusivea, niin ei ruoan hinta ravintoloissa ainakaan päätä huimannut, mikä näkynee seuraavan kuvakollaasin kuvasta (hinnat saa Suomen hinnoiksi jakamalla ne kahdella). Kaksi pizzapalaa, jotka söimme kerran iltapalaksi maksoivat yhteensä 1,5e. Ei paha! 
4. Kaikkia aika makeita paikkoja siellä rantabulevardilla varsinkin oli. Bulgarian pyörä, kuten sen nimesimme, pieni Eiffeltorni, joka toimi coctailbaarina, kaikenmoisia pieniä istuskelupaikkoja ja baareja isoista Casinoista aina pieniin Tequila baareihin. Sisäänheittäjät tarjosivat yleensä kaksi ilmaista shottia tai muita ilmaisia juotavia, jos suostuit poikkeamaan sisään (tai no ulkotilassahan suurin osa oli). Drinksut maksoivat yleisesti noin 3e, josta kerron ensi postauksessa lisää..
5. Lämmintä oli joka päivä lähes se 30 astetta. Ei kuitenkaan liian hiostavaa ollut, vaikka kuuma olikin. Varnan Kultahietikko on ihan mukavan pitkä rantakaistale, jota ei tullut mieleenkään kävellä päästä päähän siinä kuumuudessa. Ranta oli täynnä kaikenlaisia koriste-esine-, hedelmä- ja virvoitusjuomakauppiaita, jotka eivät onneksi häirinneet muutakuin huutelemalla aina ohi mennessään. Jotkut miehet yrittivät tienata poseeraamalla Spiderman puvussa uhrin vieressä ja myöhemmin myymällä kuvia, ei ostettu..  Kuuma todella oli ja välillä säälitti ne kaikki katujen pikkupuotien työntekijät, jotka joutuivat siellä kuumassa putiikissaan istumaan koko päivän. Hotellilta rantaan oli noin kilometri, ja sinne pääsi eri haaroittuvia teitä, jonka jokaisen varrella aina rantaan asti oli miljoona pientä kauppaa ja itse rantakadullahan niitä kauppoja vasta olikin. Kaupat olivat tietyn teeman mukaisia, kuten laukku-, hattu-, hajuvesi-, kenkä-, matkamuisto- tai vaatekauppoja. Rantakadun kaupat vaativat parikin käyntiä ennen kuin oltiin varmoja, ettei mitään putiikkia oltu missattu :D

Siinä olisi matkan ensimmäinen osa ja toinen tulossa heti huomenna :)

-Anni

2 kommenttia:

 1. Kuvista päätelle reissu oli oikein onnistunut :) Ihanan lämminta ja mukavan näköistä! Kivoja kuvia taas kerran.

  -Nina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikein rentouttava ja auringontäyteinen reissu!! :) Pian nähdään! Mua jännittää jo ihan kauhiasti!

   Poista