maanantai 12. elokuuta 2013

Viking Grace

Viime viikonloppuna käytiin tsekkaamassa uusi Viking Grace. Odotukset oli aika korkealla, lähinnä sisustuksen ja suunnittelun suhteen. Olihan se upea ja kiiltelevän uusi laiva! Jotenkin vaan todella jännästi se systeemi siellä sisällä toimi: jos olit väärässä päässä laivaa, et päässyt laivan toiseen päähän sitten kovin helpolla. Muutenkin paikkojen sijoittelu oli aika ontuvaa joiltakin osin. Esimerkiksi erään kerroksen toiseen päähän pääsi ainoastaan erään bupi-baarin läpi, jossa oli tanssit meneillään, joten piti odottaa, että ne loppuivat. Tie kulki siis suoraa sen pienen tanssilattian halki. Varsinaista yökerhoa (kunnon bile/tanssipaikkaa) laivalla ei ollut, tai oli ehkä, mutta ei sitä musiikkia kukaan nuorempi olisi tanssinut. Muutenkin laiva taisi olla enemmän vanhemman väen mieleen, kuin nuorison. 

Vietiin Bella Kialle hoitoon ennen kun lähdettiin kohti Turkua.
Laivalla oli ihan kivan kokoiset taulu tv:t.
Possu hoiti jälleen kerran tehtävänsä tunnelman kohottajana.
Se alkoholi rajoitusjuttu on muuten minusta ihan yli liioiteltua. Eli siis laivaan ei saa viedä omia alkoholijuomia, eikä niitä saa ostaa ennen kuin paluumatkalla. Emme nähneet, että kenenkään laukkua olisi tarkastettu juomien varalta (kuljetimme siis itsekin juomia laivaan) ja tax freesta saimme ostettua siidereitä, minkä ei pitänyt olla sallittua kuin Ruotsiin palaaville. 
Perjantaina olimme niin nälkäisiä yöllä, että söimme pienimuotoisesta buffetista (samantyylinen kuin Silja Europan Food market) lihapullia, makkaroita, perunamuussia ja salaattia (taisi siellä muutakin olla, mutten nyt juuri muista mitä kaikkea) ja pahaksi onneksemme kokilla oli luultavasti auennut suolapurkki suoraa makkaroitten päällä. Saatiin korvaukseksi kyllä ilmaiset juomat koko köörille.. sentään. Ravintola, jossa käytiin seuraavana päivänä syömässä, oli ihan kiva ja hampurilaiset maistuvia ja kerrankin sopivan kokoinen annos (laivahan siinä siis yrittää säästää, joten eihän tässä meitä ole ajateltu, mutta eipä mene ruokaa haaskuun). Varsinkin se tarjoilusysteemi oli minun mieleen. Meille annettiin tilaustiskillä sellaiset kiekot, mitkä sitten hälyttivät kun annos oli valmis haettavaksi tiskiltä - itsepalveluravintola siis.
Kaikenkaikkiaan ihan mukava laiva, mutta nuorisolle en ehkä suosittele. Kun siis minä lähden seuraavan kerran laivalle, niin menen sitten Europalle, jossa on selkeä suunnittelu, kunnon yökerho, paljon nuoria ja sitä melua!

-Anni

4 kommenttia: