torstai 6. kesäkuuta 2013

Synttäriviikonloppu

Oli aikas ihana synttäriviikonloppu pari viikkoa sitten. Emmi ja Elsi tuli kylään perjantaina. Oli niin iiihana nähdä tyttöjä ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen (viimeksi helmikuussa). Illalla grillailtiin ja syötiin perus kesäpöperöt. Oli niin kiva ilma, että lähdettiinkin sitten vielä piknikille. Meitä tuonne nurmelle aika iso lössi lopulta kerääntyikin ja pojat potki palloa ja heitteli fresbeetä mun makuun vähän turhan likeltä meidän päitä..  Possut pitivät huolen, että tunnelma pysyi musiikin osalta korkealla. Sitten otettiin footbag esille ja tytötkin suostui kokeilemaan! Se on ollu jo pitkään mun yks lempparilajeista. Mitään urheilusuoritusta se ei vaadi, mutta harjoittelua ja vähän taitoa kyllä.
Lauantaina mentiin keskustaan, jossa treffattiin Monica. Ostettiin grillailtavaa, joka oli tarkoitus tankata ennen illan synttäreitä. Valitettavasti yhdellä tytöllä oli töitä, yhdellä hautajaiset ja yhdellä pian pääsykokeet, joten nämä tyttöset ei sitten jääneet synttäreille. Meidän kämppä oli kyllä niin täynnä immeisiä, ihme että mahtuivat. Eväitäkin oli ihan kiitettävästi, mutta niiden tuhoamiseen ei nälkäiseltä porukalta kauaa mennyt!
Leivoin kinuskikissan ohjeella sokerikakun ja sinne sävelsin täytteeksi sitten kermavaahtoa, vadelmahilloa ja kinuskikastiketta. Päällyste oli fudgeista keitettyä ja sitten jääkaapissa kovetettua massaa. Tämän kakun väännän myös tulevaksi viikonlopuksi kun mennään maalle, ihan vaan kesän alkamisen kunniaksi (ja ehkä myös siksi, että tekee mieli tuota kakkua niin paljon).
En ole ihan varma mitä tälle kuvalle on tapahtunut (liian tummilla asetuksilla joku ottanut ilmeisesti) mutta oli niin söpö, etten voinut jättää arkistojen pimentoon.
Perus tilannekuva. Tuo kippo oli jostain syystä isossa roolissa tuossa illan edetessä, en tiedä miksi :D

-Anni

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ja hirmu herkullisen näköinen kakku! Möhästyneet synttärionnittelut :)

    VastaaPoista